Diensten

Diensten

Van interimmanagement tot elektrotechnisch advies

Global-ID heeft een ruime ervaring met een breed scala aan vraagstukken in infrastructurele organisaties. "De rode draad is dat het in bijna alle gevallen multidisciplinaire, afdeling- of bedrijfsdeel overstijgende vraagstukken betreft", vertelt eigenaar Mischa van Noordenne. "Daarin wordt veel gevraagd van de gebieden management, communicatie, inzicht in processen en niet in de laatste plaats techniek."

Mischa vertaalt deze uitdagingen naar een helder, nuchter advies en treedt desgewenst op als spin in het web. Hij houdt constant het overzicht en treedt waar nodig daadkrachtig op. Zo kan hij op verschillende manieren gerichte ondersteuning bieden als u capaciteit tekort komt.

 

Daarnaast beschikt Mischa over ervaring in enkele specialistische gebieden binnen de elektrotechniek. Ontbreekt het binnen uw organisatie aan deze benodigde expertise? Dan kunt u Mischa inschakelen voor de volgende onderwerpen:

 

  • Stadsverwarmingsinstallaties
  • Transport en distributie Gas, Water, Elektra en Glasvezel
  • Mobiele Telecom Installaties
  • Verkeerstechnische installaties (VTI),
  • Dynamisch Verkeersmanagement (DVM),
  • Openbare Verlichting (OV),
  • Verkeersregelinstallaties (VRI / TDI),
  • Vliegveldinstallaties,
  • Bewegwijzering en bebording,
  • Zonne-energie.

 

Deze beide vormen van ondersteuning zorgen dat u in Mischa van Noordenne een allrounder en een expert treft die u op elk niveau en fase binnen uw project in kunt zetten.

 

Een kleine greep uit de mogelijkheden:

 

  • Technisch Advies,
  • Advies op proces- of conceptueel niveau,
  • Reviews (technisch, financieel, etc.),
  • Toezicht en directievoering,
  • Auditeren en toetsen,
  • Contractvorming en analyse,
  • Tendermanagement,
  • Proces-, project- of contractmanagement (al of niet op interim-basis).
  • Specialisatie in elektrotechniek

Waarom Global-ID?

 

Integraal Projectmanagement

Bij de voorbereiding en de uitvoering van de projecten door de overheid wordt vaak een projectorganisatie ingericht die is gebaseerd op het zogeheten IPM-model (IPM = Integraal Projectmanagement). Hierin worden vijf rollen onderscheiden:

 

Projectmanager: geeft leiding aan het projectteam en is verantwoordelijk voor het bereiken van het projectresultaat;

Contractmanager: is verantwoordelijk voor de inkoop en beheersing van de uitvoeringswerkzaamheden;

Technisch Manager: is verantwoordelijk voor de technisch inhoudelijke inbreng in het project;

Omgevingsmanager: is verantwoordelijk voor de interactie met de omgeving en voert regie over vergunningen, milieu en schadeafhandeling;

Manager projectbeheersing: is verantwoordelijk voor de beheersing van het project waaronder de planning, de financiën, de kwaliteit en het documentenbeheer.


Ervaringen met IPM-rollen

Wij hebben diverse referenties als project-, contract- en technisch manager.

 

Systeemgerichte Contract Beheersing

De overheid heeft een cruciale taak in het voorbereiden en regisseren van grootschalige infrastructurele projecten. Het uitgangspunt is hierbij sinds 1992 “ de markt tenzij…”, wat wil zeggen, de markt wordt ingeschakeld, tenzij blijkt dat dit geen toegevoegde waarde heeft of dat dit niet mogelijk is. De doelen hierbij zijn; het realiseren van innovaties, het behalen van voordelen in tijd, voordelen in geld, een uniforme aanpak, beperking in capaciteit van het ingezette personeel en rechtmatigheid. Door de markt eerder in het proces te betrekken wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de kennis, kunde en expertise van de markt. Rijkswaterstaat wordt hierdoor steeds meer een regisseur op afstand in plaats van een bedenker en toezichthouder. Doordat de kwaliteitsbeheersing hierdoor bij de opdrachtnemer

komt te liggen heeft de overheid systeemgerichte contractbeheersing (SCB) ingevoerd.

 

SCB richt zich op het kwaliteitssysteem van de opdrachtnemer op basis van de risico’s. Door het opstellen van een risicodossier wordt er aan de hand van een mix van toetsen op de risicovolle onderdelen getoetst. De mix van toetsen bestaat uit systeem-, proces- en producttoetsen. Deze

worden gedaan op basis van de verificatie van de gegevens van de opdrachtnemer. De nadruk ligt op het proces van vervaardigen. Het uitgangspunt hierbij is dat een goed systeem een goed product als resultaat heeft.

 

Global-ID heeft ervaring in het opstellen van risico gestuurde toetsplannen en contractbeheersingsplannen bij een aantal werken voor de provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat.


Onze heldere werkwijze

Voor u een belangrijk deel van uw infrastructurele project uit handen geeft, wilt u natuurlijk zeker weten dat deze in veilige handen is. Binnen Global-ID ligt aan de basis van elk traject dan ook een uitgebreid kennismakingsgesprek. "Zo leert u ons eerst kennen en vertellen we u over de vele mogelijkheden voor ondersteuning", vertelt eigenaar Mischa van Noordenne.

 

"Op basis van dit eerste kennismakingsgesprek, kunnen we overgaan tot een vrijblijvend gesprek over uw specifieke wensen, ideeën en doelstellingen", vervolgt Mischa. "Daarbij kijken we nuchter en betrokken naar de mogelijkheden om u bij te staan. U bent daarvoor welkom bij ons op kantoor, maar uiteraard komen we ook graag ook naar uw bedrijf, in het hol van de Leeuw."

 

Helder en inzichtelijk

Aan de hand van de geïnventariseerde wensen brengt Global-ID vervolgens een raming, offerte of contractvoorstel uit. "Daarbij werken we - afhankelijk van uw wensen - op basis van gewerkte uren met een afgesproken uurtarief. Of we nemen uw opdracht tegen overeengekomen voorwaarden voor een vast bedrag aan", vertelt Mischa. Voor een gedegen ondersteuning van uw werkzaamheden bent u bij Global-ID dus aan het juiste adres.

IF IT BLACKED OUT,

WE'LL LIGHT IT UP AGAIN!

WIJ ZIJN ER OM U TE HELPEN!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren